Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Få vill göra Paralympics pro bono

Publicerad: 13 september 2010, 15:04

Handikappidrottsförbundet/Paralympiska kommittén bjöd in Reklamsverige till en pro bono-pitch inför Paralympics i London 2012. Men endast ett möte är inbokat med en reklambyrå.


Ämnen i artikeln:

JKL

truetrue2020-09-10T17:03

Pr-byrån JKL är redan pro bono-partner till Svenska handikappidrottsförbundet/Sveriges paralympiska kommitté, SHIF/SPK. En av idéerna var att bjuda in landets reklam­byråer till en pro bono-pitch inför Paralympics i London 2012. Men endast en reklambyrå har visat intresse.

Sponsoransvarige Bertil Petersén hänger dock inte läpp:
– Drömscenariot hade naturligtvis varit om vi hade fått välja och vraka. Men vi ska ändå träffa en byrå i september och utvärdera den. Sedan har vi etablerat kontakt med ett antal byråer.

SHIF/SPK har tidigare arbetat tillsammans med ANR BBDO, men byrån har nu valt att avsluta uppdraget:
– Vi har även fått fyra mycket bra svar från andra byråer där man tydligt visar att man är inne i liknande pro bono-projekt. Så man vet aldrig hur det hela utvecklar sig, säger Bertil Petersén.

Han tror också att tajmningen då man gick ut med erbjudandet om pro bono-pitch inte var optimal.

Han känner ingen stress, utan räknar kallt med att man kommer att hitta ett byråsamarbete:
– OS i London är först 2012 så vi är ute i god tid. Jag tror ändå att vi väckte något hos byråerna, säger Bertil Petersén.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

JKL

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.