Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Facebookstatusen gav henne jobbet

Publicerad: 2 april 2012, 09:08

Lotta Lundgren.

Foto: Stefan Borgius.

Lotta Lundgren skrev i sin statusrad på Facebook att hon hade köpt en klänning och ville leda Guldägget. Då blev hon kontaktad av tävlingsledningen. Det var så hon fick jobbet att leda Guldäggsgalan.

Ämnen i artikeln:

Guldägget 2012GuldäggetErik HaagLotta Lundgren

MH

Magnus Helander


Matskribenten och programledaren Lotta Lundgren, med ett förflutet som stjärncopy på Åkestam Holst, har länge velat leda Guldäggsgalan, berättar hon för Resume.se.

Eftersom hon inte blev tillfrågad valde hon att agera själv. För en tid sedan skrev hon ett inlägg på Facebook om att hon hade köpt en klänning och att hon ville leda Guldäggsgalan.

Och det fungerade – flera branschprofiler hörde av sig, däribland Guldäggsprofilen Anna Qvennerstedt, copy på Forsman & Bodenfors.

–      Jag hör vad du säger och det låter bra, fick jag som svar. Och sedan fick jag jobbet, säger Lotta Lundgren.

Hon blev ihopparad med sin vän och kollega från SVT:s "Landet Brunsås"  – Erik Haag.

–      Erik är helt fantastisk. Han har ju lett galan en gång tidigare, han var jättebra då. Jag är så glad äver att få göra det här med honom, säger Lotta Lundgren.

Varför har du så gärna velat leda Guldäggsgalan?
–      De som sitter i publiken är mitt gäng. Även om jag inte vill jobba med reklam igen har jag mycket av mitt hjärta kvar i branschen.

Vad är det för klänning du har köpt då? Ska du ha den som du skrev om på Facebook?
– Det är hemligt.

Att leda Guldäggsgalan är en av konferenciersbranschens tuffaste utmaningar, eftersom publiken är dokumenterat svårflörtad. Men Lotta Lundgren och Erik Haag har några hemliga knep för att skapa kanonstämning.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev