Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Faddergalan läggs ner

Publicerad: 2 juli 2010, 14:44

TV4:s Faddergalan, i samarbete med Plan Sverige, läggs ner efter 14 år. Hjälporganisationen byter upplägg och väljer i stället ett samarbete kring TV4:s nya storsatsning ”Dansfeber” som innebär intäkterna från telefonrösterna.


Ämnen i artikeln:

TV4Plan Sverige

Faddergalan 2004. Carolina Klüft i Malawi. Foto: Plan Sverige/TV4.

– Faddergalan har gått jättebra i så många år, men det har också gått lite inflation i galor och vi vill prova ett helt nytt upplägg, säger Pia Evinger, ny tf marknadschef på Plan.

I stället fortsätter Plan Sverige samarbetet med TV4, med ett nytt upplägg där hjälporganisationen syns kring nya lördagssatsningen ”Dansfeber” med Kattis Ahlström som programledare.

– Det blir ett mer långsiktigt upplägg med närvaro i TV4 under en längre period, säger hon.

Intäkterna från telefonrösterna i "Dansfeber” kommer att gå till Plan Sverige och programmet kommer även att flagga för att bli fadder inom ramen för Plan Sveriges hjälparbete.

Plan Sverige byter även byrå för insamlingsarbetet – från Naked till Bizkit och dess systerbyrå Wisely som tar hand om allt.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4Plan Sverige

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.