Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fåglarna tar hämnd på människosläktet

Publicerad: 14 maj 2014, 13:15

“Revenge of the birds”. Det kallas DDB:s projekt för den finska Angry Birds-skaparen Rovio Entertainment. Rent praktiskt innebär det att fåglarna får en chans att hämnas på människorna i verkligheten.


Ämnen i artikeln:

Angry BirdsRovioDDB

– DDB Stockholm är en spännande byrå som gör oväntade saker, vilket  passar perfekt för ett företag som Rovio, säger Joonas Virtanen,  marknadschef på Rovio Entertainment i en kommentar.

Angry Birds är ett spel där man använder en slangbella för att skjuta iväg fåglar mot grisar.  Spelappen har blivit en global succé med över två miljarder nedladdningar.

DDB har i samarbete Rovio Entertainment  introducerat en “uppdatering” av spelet – “Revenge of the birds”.

Den stora skillnaden är att spelet inte sker i appform, utan i verkligheten.

Här  har fåglar utrustats med sensorer som styr tre kälkar med en person  från Rovio, en journalist från Wired och ett Angry Birds-fan.

DDB  använder trådlös kamerateknik och tanken är att fåglarnas ryckiga  rörelsemönster ska ge en ungefär lika tuff åktur som att bli ivägskjuten  med slangbella.

– Vi vände på perspektiven och tog ut Angry Birds värld i verkligheten, säger Stefan Gustafsson, kreatör på DDB i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Angry BirdsRovioDDB

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.