Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Faktumsäljare visar upp ”dagens outfit” i kalender

Publicerad: 31 oktober 2016, 13:53

Peter, Eija och Vincent är några säljare som visar upp sina favoritplagg i kalendern.

Foto: Pressbild.

På gatan möts de av fördomar kring hur de är klädda. För att råda bot på det lanserar Faktum en kalender där säljarna får visa upp "dagens outfit".


Ämnen i artikeln:

FaktumSituation Stockholm

I kalendern syns 13 säljare i sina favorit-outfits, där de också får utrymme att berätta om sin stil och sin historia. Faktum har tagit hjälp av Forsman & Bodenfors och några av Sveriges största modebloggare för att skapa kalendern.
– Det finns många fördomar om våra försäljare, bland annat om hur en hemlös ser ut. Med årets kalender visar vi att schablonbilden inte längre stämmer, säger Åse Henell, vd för Faktum i ett pressmeddelande.

Den som är hemlös eller befinner sig i ett socialt utanförskap får sälja Faktum.

– Jag har sällan på mig märkeskläder när jag säljer Faktum. Det sticker i ögonen på folk. Har en fin vindjacka från Peak Performance som jag fått av en vän. Har ofta på mig den när jag åker till min säljplats, men tar alltid av den precis innan jag kommer fram, säger Micha, som medverkar i kalendern.

Situation Stockholm genomförde nyligen ett liknande alternativ, men i stället för att lyfta fram hur tidningsförsäljarna klädde sig, ska de ta fram nya, likadana outfits, som säljarna ska bära.

LÄS MER: Beckmans nya giv: Vill göra "mode för hemlösa"
LÄS MER: Fattigdom är inget modeproblem

Faktumkalendern finns att köpa hos Faktumförsäljarna från och med i dag, måndag.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

FaktumSituation Stockholm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.