Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fallon gör skumt jobb för Sony

Publicerad: 16 april 2008, 08:57

Efter uppmärksammade filmer med studsbollar, färgbomber och lerkaniner är det nu dags för nästa Sony-film från Fallon London. Den här gången låter man en gigantisk skumvåg dränka centrala Miami.


Tomas Mankovsky berättar om inspelningen:

- "Först ville vi hälla såpa i Niagarafallen"

Den här gången handlar det inte om Sony Bravia, som i tidigare fall, utan Sonys digitalkameror. Fallon Londons film med hundratusentals studsbollar som släpptes ut över gatorna i San Fransisco blev en enorm succé men Fallon har inte levererat i samma utsträckning senare.

Färgbomberna som sprängdes i ett höghus i Glasgow följde på studsbollarna, därefter gjorde man en animation med lerkaniner i New York, till tonerna av The Rolling Stones "Like a Rainbow". Men både när det gällde musikval och animation anklagades man för plagiat.

Även nu kan det bli diskussioner, när man släppt ut enorma mängder skum över gatorna i Miami. Associationerna till tsunami-katastrofen och det översvämmade New Orleans kan bli besvärande för Sony. Men bloggarna gillar filmen, i synnerhet de som blev inbjudna att filma spektaklet (se ovan).

Filmen släpps i början av maj i Sverige. Vad tycker du om den?

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.