Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Falu Rödfärg vill till månen

Publicerad: 22 september 2014, 13:14

Foto: Sara Medina Lind

Med hjälp av en crowdfundingkampanj på Kickstarter ska Falu Rödfärg ta varumärket in i framtiden med en kampanj för det planerade röda huset med vita knutar – på månen.


Ämnen i artikeln:

Rippler Communications

Ett hus på månen ska ta varumärket Falu Rödfärg in i framtiden. Projektet startades från början av konstnären Mikael Genberg. Nu vill Falu Rödfärg genom en kampanj framtagen i samarbete med Rippler lyfta projektet i samband med att Falu Rödfärg firar 250 år.

"Konceptet vi har tagit fram innebär att Falu Rödfärg som ett sätt att lyfta sitt 250-årsjubileum och ta varumärket in i framtiden stödjer konstprojektet Månhuset. Det gör Falu Rödfärg genom att finansiera och möjliggöra en global crowdfundingkampanj så att människor runt om i hela världen kan gå in och skänka pengar för att förverkliga Månhuset. Mikael Genberg har arbetat med Månhuset i många år, men vi har vänt på logiken och minutiöst utvecklat ett koncept med Falu Rödfärg som avsändare" skriver Lina Ekros, kundansvarig Falu Rödfärg, i ett pressmeddelande.

För att projektet ska kunna bli verklighet krävs 100 miljoner svenska kronor. Crowdfundingkampanjen pågår fram till november i år.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

Rippler Communications

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.