Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Reklam

Familjens jurist vill avdramatisera skilsmässan

Publicerad: 18 februari 2008, 08:17

Familjens jurist vill öka kännedomen om varumärket och samtidigt nå ut till personer som planerar att skilja sig. Bakom kampanjen står Göteborgsbaserade reklambyrån Milk, som precis inlett sitt samarbete med Familjens jurist.


Ett mål med kampanjen är att avdramatisera steget till att anlita en jurist i olika livssituationer. I just den här kampanjen ligger fokus på skilsmässa.

– Milk har hittat både en språkton och ett enkelt formspråk som tilltalar oss mycket. Vårt nya anslag når den som funderar på att skilja sig tidigare i processen, vilket gör att man förhoppningsvis söker hjälp innan man hamnat i en tvist. Att få 15 minuters fri rådgivning och erbjudas ”När-kärleken-tagit-slut-juridik” i lättillgängliga butikslokaler känns förhoppningsvis mer välkomnande än att konsultera skilsmässoadvokat bakom tunga mahognyportar, säger Annelie Wahlund på Familjens jurist.

Kampanjen är en del i och starten på ett långsiktigt varumärkesarbete som familjens jurist nu kommer att jobba med. Den första kampanjen kommer att gå i dagspress, utomhus, som trafikreklam, banners på webben och i radio.

– I första skedet kommer kampanjen att gå lokalt på vissa utvalda orter men vi planerar att släppa den rikstäckande senare. Radiokampanjen kommer att gå i Öresundsområdet och trafikkampanjen i Göteborgsområdet. Vi kommer också att köra trafikreklam i Lund och annonser i Metro och i Xpressen, som delas ut på tågen mellan Malmö och Köpenhamn, säger Annelie Wahlund.

Familjens jurist har samarbetat med Milk i drygt en månad. Innan det hade de en norsk byrå.

– Det här är starten på ett nytt uttryckssätt som kommer att bli mycket större. Det kommer att växa med Milk.

Enligt Milk ska kampanjen avdramatisera skilsmässan genom att lyfta fram det vardagliga. Den ska också få bort alla känslor av skam och misslyckande som ofta förknippas med skilsmässor.

Hur ser framtiden ut?
– Vi tittar på lite mer kreativa lösningar som till exempel annonser på hissdörrar och liknande, säger Annelie Wahlund.

Familjens jurist

Uppdragsgivare Familjens jurist: Annelie Wahlund
Byrå: Milk
Arbetsgrupp: Anna Reynold planner, Ji Stenberg produktionsledning, Torkel Norling copy, Andreas Bergendahl ad

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.