Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Family Business i konkurs

Publicerad: 3 april 2009, 09:07

Family Business vd Claës Lidman och byråns kreativa chef Mårten Knusson går skiljda vägar. I onsdags försattes Family Business i konkurs. Men Mårten Knutsson har redan startat en ny byrå med 16 av Family Business anställda.


Ämnen i artikeln:

Mårten KnutssonFamily Business

Mårten Knutsson.

Claës Lidman och Mårten Knutsson bröt för en månad sedan.
– Vi hade olika uppfattningar om hur byrån skulle utvecklas. Jag ville att vi skulle renodlas mot retail, medan min partner ville bli en fullservicebyrå.

Mårten Knutsson startade då den egna verksamheten Emcoco AB och flyttade in i reklambyrån Tempels lokaler. Nu en månad senare har jan fått med sig 16 av de 23 som var anställda på Family Business. De flesta av kunderna har också flyttat med.
– Vi fortsätter att jobba med Absolut. I Sverige jobbar vi med Nokia och Carlsberg. Snart kommer också en stor kampanj för Friggs.

Men för de som blev kvar på Family Business har det gått sämre. I onsdags lämnade bolaget in sin konkursansökan vid Stockholms Tingsrätt.
– Jag blev själv överraskad när jag läste det, säger Mårten Knutsson.

För tillfället har Mårten Knutsson blivit vd för den nya verksamheten.
– Men vi håller på att tillsätter en styrelse. Den ska hjälpa oss att rekrytera en vd och det blir inte någon av dem som jobbar här.

Resume.se har sökt Claës Lidman för en kommentar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.