Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fantastiskt, framtiden är säkrad

Publicerad: 28 oktober 2011, 08:32

Saab blir kinesiskt. Pang Da och Youngman har tecknat en så kallad avsiktsförklaring om att köpa samtliga aktier i Saab Automobile. Köpesumman: 100 miljoner euro. – Det är fantastiskt, framtiden är säkrad. Det här banar nu väg för en ny chef som vi har letat efter länge, säger Victor Muller till P4 Väst.


Ämnen i artikeln:

Victor MullerValentin & ByhrSaabLowe Brindfors

Victor Muller. Foto: Janne Sundling.

Affären bekräftas nu av Saabs ledning i ett pressmeddelande.

Rekonstruktören Guy Lofalk har återtagit sin begäran om  företagsrekonstruktionens upphörande.

Pang Da och  Youngman har tecknat en så kallad avsiktsförklaring om att köpa samtliga  aktier i Saab Automobile, skriver Guy Lofalk i sin inlaga till  Vänersborgs tingsrätt.

– Det känns otroligt skönt att en lång tid av osäkerhet snart kommer  till ett slut. Vi kan betala våra skulder, starta produktion och  sjösätta nya bilmodeller och expandera verksamhet till Kina, säger Victor  Muller till P4 Väst.

Han försvinner därmed från Saab.

Priset är 100 miljoner euro, alltså drygt 900 miljoner kronor, bekräftar Saab i ett pressmeddelande.

Resume.se skrev i höstas att Saab inte köpt reklamjobb på ett halvår och att Lowe Brindfors fortfarande väntar på pengar från biltillverkaren.

Läs mer

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.