Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Får man ta hunden med sig in på byrån?...

Publicerad: 5 mars 2018, 12:45

Anton Eriksson och Viktor Eriksson prioriterar hunden.

Foto: Montage: Resumé

Kreatörsduon Anton Eriksson och Viktor Eriksson lanserar Byrårackor.se – en tjänst som listar hundvänliga byråer i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerGöteborgReklam

Idén till Byrårackor föddes när Anton Eriksson och Viktor Eriksson, studenter på Yrgo, Art Director & Copywriter, skulle söka praktik. Det ville köpa hund, men hade ingen aning om vilka byråer som tillät hundar på sina kontor. Därför tog de kontakt med 50 byråer i Göteborg och frågade hur landet låg. Resultatet finns nu att hitta på www.byrarackor.se – en interaktiv kartguide som kopplar ihop hundägande kreatörer med hundvänliga byråer.

–Ett av sju hushåll i Sverige har hund, vilket innebär att det på en liten byrå borde finnas åtminstone en hundägare. Att inte kunna ta med hunden ställer till det för många – det innebär mycket planering och ofta stora kostnader, säger duon i ett uttalande.

Att det underlättar för hundägare fattar de flesta, men det är bra för byråerna också. Enligt British Medical Journal ökar hundarvår samarbetsförmåga, och en studie genomförd av Purina visar att 84  procent gärna arbetar på en arbetsplats där hundar är välkomna.

– Om man ska vara krass är det en win-win. Du underlättar för hundägaren och ökar samtidigt byråns välmående. Om 84 % säger sig vilja arbeta på en arbetsplats där hundar är välkomna kan det vara värdefullt att omvärdera en eventuell policy mot hundar – framför allt med tanke på alla hälsofördelar, säger duon i en avslutande kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.