Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Får tillbaka pengar av tryckeriet

Publicerad: 3 mars 2014, 14:06

Gunnilla Jarvisson Nilsson.

Foto: Micce Rylander.

Högsta Förvaltningsdomstolen har i en prejudicerande dom beslutat att Aller Media får betala 4,6 miljoner kronor samtidigt som Aller kan kräva tillbaka pengarna i en civilrättslig process. Tolvmannabyrån Krepart i Oskarshamn har haft hotet hängande över sig sedan 2011. Nu har man dock fått klartecken från sina tryckerier att man får tillbaka pengarna.


Ämnen i artikeln:

Aller Media

– Jag har varit väldigt uppretad på det här, säger Gunnilla Jarvisson Nilsson, ekonomiansvarig på Krepart.

Högsta Förvaltningsdomstolens dom får stora konsekvenser för både mediebranschen och tryckerierna.

Enkelt  förklarat betyder den att mediebolag och liknande ska betala Skatteverket för att man har dragit av 25 procent i moms i stället för 6  procent samtidigt som mediebolagen kan kräva tillbaka pengarna i en  civilrättslig process.

Krepart har brottats med frågan sedan 2011 och har idag hela åtta skattemål hängande över sig.

Krepart har också precis fått svar från sina tryckerier V-TAB och Pressgrannar att dessa ska betala tillbaka pengarna.

Gunnilla Jarvisson Nilsson drar en lättnadens suck.
–  Vi har haft så många mål hängande över oss och all administration kring  det. Det har varit helt galet och det är klart att det känns skönt,  säger hon.

Hon poängterar att hon tyckte att avdragsmöjligheten var  fel redan från början och att man i stället borde ha lagt pengarna på  vård, skola och omsorg.

– Man får heller inte glömma all personal som Skatteverket haft för att hantera det här, säger Gunilla Jarvisson Nilsson.

Hennes vd Mikael Petersson fyller i:
–  Det är sjukt att staten lägger så mycket pengar på något som är så  fullständigt idiotiskt. Det är ett nollsummespel som har kostat  miljarder. Det är ett fruktansvärt resursslöseri, säger han.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Aller Media

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.