Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fares Fares öga mot öga med festivaldraken

Publicerad: 19 oktober 2012, 14:11

Fares Fares under inspelningarna.

Foto: Gustav Tell.

Ett team på 60 personer ställde nyligen upp på en två dagars inspelning i Nackaområdet för att filma öppningssekvensen för den 36:e Göteborg International Film Festival. Resumé tog en titt bakom kulisserna för det som ska hjälpa till att marknadsföra festivalen.


Ämnen i artikeln:

SCPGöteborg International Film Festival

För sex år sedan inledde Göteborg International Film Festivals  reklambyrå SCP arbetet med varumärkesstrategin "Release the dragon" som  bygger på att ge festivalens draklogga liv.

– Varumärket Göteborg International Film Festival var tidigare en mosaik  av uttryck. Vi föreslog en ny strategi där filmfestivalen ger draken  ett enhetligt utseende och släpper den lös, därav begreppet “Release the  dragon”. Draken är lite som festivalen själv; lekfull, social men  extremt svår att ha i möblerade rum, säger Tommy Östberg, creative  director på SCP.

Karl Svedung, marknadschef för filmfestivalen, menar att precis som att  filmfestivalen i Berlin har sin björn och festivalen i Rotterdam sin  tiger så har Göteborg sin drake.

– Festivalens logga ges liv och utvecklar varumärket med konsekvent  koppling till draken. Intresset för följetongen kring drakens utveckling  är stor, både bland publik, media och filmbransch. Första året  presenterades draken som ett embryo. Vid förra årets festival följdes  storyn upp med en ung, busig babydrake i korg. Nu kommer fortsättningen,  säger Karl Svedung.

Vinjettfilmen för den 36:e Göteborg International Film Festival kommer  att visas före alla filmer under nästa filmfestival. I den spelar Fares  Fares hjälten ett nordiskt äventyr där han under en expedition möter en drake.

Ansvariga för produktionen är Milford Film & Animation som tagit in  FLX 2.0 och againstallodds som medproducenter. För filmens regi står  Fredrik Falck från FLX och till hans hjälp som medregissör Derek Picken från againstallodds.

– Det är inte varje dag man får klä ut folk och gå vilse i skogen med rökmaskiner och eldkastare, säger Derek Picken om inspelningen.

– När vi tog allra första bilden med Fares Fares på stranden kl 06.30 på  morgonen första inspelningsdagen, då tänkte jag, "fan, det här kommer  nog bli något!". Det var en härlig känsla, fortsätter Fredrik Falck.

Förutom Fares Fares, gör även skådespelarna Peter Eggers, Anna Åström och Alexander Stocks stora roller i vinjettfilmen.

Filmen kommer att vara klar i december och kommer sedan att visas under  filmfestivalen som äger rum 25 januari - 4 februari nästa år.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.