Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fares Fares som drakjägare för Filmfestivalen

Publicerad: 28 januari 2013, 11:03

Vinjettfilmen hade premiär på fredagens invigning av Göteborg International Film Festival. Festivaldraken, som haft en huvudroll i de senaste två filmerna, har nu hunnit bli några år äldre och Fares Fares ger sig ut på jakt efter draken.


Ämnen i artikeln:

Göteborg International Film Festival

Årets vinjettfilm är  producerad av animationsstudion Milford Film & Animation. Till sin hjälp har man tagit in produktionsbolagen FLX 2.0 och againstallodds som medproducenter.

I juni förra året kontaktades Milford Film av filmfestivalen. Sedan dess har intensivt arbete pågått. I arbetet ingår allt från att utveckla handling och karaktärer till 3d-processen med att bygga och integrera draken i det filmade materialet.

Filmens grundkoncept som bygger på att ge liv i festivalens draklogga har utvecklats av reklambyrån SCP. Nu har draken blivit äldre.

– Det har varit både kul och utmanade att få ihop en sådan här stor produktion utan budget och fantastiskt att se så många ställa upp för att få fram bästa resultat. Att filmen dessutom har ett sådant bra visningstillfälle som Nordens största filmfestival är ren bonus, säger Johan Gustafsson, exekutiv producent på Milford Film & Animation.

– En hjälte, spelad av Fares Fares, och hans brokiga skara stiger iland på en öde strand med uppdraget att kartlägga outforskat område. De kämpar sig genom terrängen allt djupare inåt land men har hela tiden känslan av att de är bevakade. Till slut står de öga mot öga med varelsen och det var inte alls vad de har väntat sig, säger regissören Fredrik Falck på FLX 2.0.

Förutom Fares Fares, gör även skådespelarna Peter Eggers, Anna Åström och Alexander Stocks stora roller i vinjettfilmen.

Äventyret tar utgångspunkt Olaus Magnus resor och hans kartläggning av Norden. I originalkartan “Carta Marina” skildras ett flertal märkliga varelser och underbara platser.

– Vi tyckte det var en utmärkt plats att utgå ifrån med vår historia och visa saker han skulle kunna stött på under sina resor, säger medregissören Derek Picken, againstallodds.

Göteborg International Film Festival är Nordens största filmfestival och en viktig arena för ny nordisk film. Filmfestivalen äger rum 25 januari - 4 februari 2013.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.