Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Farfar-grundare kritiserar Aegis

Publicerad: 8 april 2010, 14:39

Farfar-grundaren Per Näsholm lämnade byrån för cirka ett år sedan. Han är kritisk till Aegis stöd sedan förvärvet 2005: – De har inte lyckats bistå oss i vår utveckling


Ämnen i artikeln:

Farfar

Per Näsholm. Foto: Resumé

För cirka ett år sedan lämnade ursprungliga Farfar-grundaren Per Näsholm byrån för att driva bokförlaget Telegram. Han hade rollen en roll som ekonomichef, delat personalansvar med Matias Palm-Jensen, och projektledare.

Per Näsholm anser att Aegis snarare hindrat Farfars utveckling än att hjälpa byrån framåt:
– Jag ångrar inte att jag bytte bransch, men Aegis har inte skött det bra. Så det finns mängder med anledningar till att Farfar nu läggs ned, men vilka dessa är mer specifikt vill jag inte gå in på, säger Per Näsholm.

Han riktar ingen kritik mot Aegis vd i Sverige, Göran af Klercker, utan kritiken riktas mot verksamheten i Storbritannien.
– Göran af Klercker gjorde vad han kunde utifrån de förutsättningar som fanns. Man får också komma ihåg att inom Carat/Isobar fanns det många företag. Vi hade heller inte behov av Göran af Klerckers fulla attention, utan det var mer vi själva som styrde, säger Per Näsholm.

Det låter som att verksamheten i London satte käppar i hjulet för er?
– Det var snarare att vi ville ha olika stöd för att kunna göra det vi ville. Men det fick vi inte, säger Per Näsholm.

Hur ser du på att verksamheten läggs ned efter tio år?
– Det är klart att det är tråkigt på ett sätt, men allt har sin tid och tio år är ändå en lång tid för en svensk byrå att ligga på topp. Dessutom är jag ingen nostalgisk person.

Var du på Farfars 10-årsjubileum?
- Nej.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Farfar

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.