Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Farfar snodde toppstudenterna från Åkestam

Publicerad: 4 juni 2008, 08:10

Carl-Fredrik Jannerfeldt och Tomas Jonsson är två av de mest eftertraktade studenterna i årets avgångsklass på Berghs. De rekryterades till Åkestam Holst men väljer att gå till Farfar i stället. – Möjligheten att få arbeta med Internationella kunder gjorde att vi valde Farfar, säger Carl Fredrik Jannerfeldt till Resume.se.


Tomas Jonsson och Carl-Fredrik Jannerfeldt. Foto: Erik Esbjörnsson

Duon vann en guldpenna i årets upplaga av The One Show och har varit med i flera andra tävlingar. Redan innan Berghs slagit upp portarna till studenternas slututställning hade de rekryterats till Åkestam Holst. Men nu står det klart att de går till Farfar i stället.

Carl-Fredrik Jannerfeldt bekräftar för Resume.se att man tänkt om. De två börjar på Farfar i augusti, när det var tänkt att de skulle börja på Åkestam Holst.

– Åkestam är en otroligt bra byrå både när det gäller kreativitet och alla som jobbar där. Men möjligheten att få arbeta med Internationella kunder gjorde att vi valde Farfar, säger Carl-Fredrik Jannerfeldt.

Enligt Tomas Jonsson är det inte bestämt vad de två ska jobba med. De anställs inte som ett team utan var och en för sig.

Vad sa de på Åkestam Holst?
– De blev så klart förvånade när vi inte skulle börja jobba på Åkestam Holst men alla vi har träffat därifrån verkar vara ödmjuka människor så jag tror att det finns förståelse, säger Tomas Jonsson.

Göran Åkestam, vd på Åkestam Holst, konstaterar att ”de vände i dörren”.

Varför tror du att de föredrog Farfar?
– Det får du fråga dem om. De har förklarat sig för mig och de får stå för sina beslut så står jag för mina, säger han. Det finns inte så mycket att säga egentligen.
– Det är klart, normalt när man kommer överens om att man ska börja jobba på ett ställe så gör man också det.

Har ni hittat ersättare?

– Det är inte så att vi letar efter någon som ersätter just dem. Men vi har träffat flera personer och letar brett efter unga duktiga kreatörer.

Läs mer: Vinnarteamet till Åkestam Holst

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.