Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fd Attraction begärs i konkurs

Publicerad: 16 januari 2013, 08:17

Jimmy Sandberg, vd för tidigare Attraction numera Marknadsbyrån i Skåne, har det hett om öronen.

Marknadsbyrån i Skåne, före detta Attraction, har begärts i konkurs av IT-konsultbolaget Omegapoint i Malmö. Marknadsbyråns skuld till Omegapoint ligger på drygt 800 000 kronor.


Ämnen i artikeln:

Attraction

– Vi har aktivt sökt en ackordsuppgörelse som vi inte har kunnat nå. Det  är därför vi begär dem i konkurs, säger Fredrik Lundbeck, kontorschef  på Omegapoint i Malmö till Sydsvenskan.

Sydsvenskan har tidigare  rapporterat om att Malmöbaserade Attraction, som nyligen bytt namn till  Marknadsbyrån i Skåne, ställt in alla betalningar.

Den sammanlagda  leverantörsskulden landade på hela 2 miljoner. kronor.

Attractions eget kapital  låg på minus 2,5 miljoner kronor, vilket gjorde att byrån erbjöd 8 000 kronor samt 25 procent av resterande summa i ett ackordsförslag.

Omegapoint  i Malmö är en av de största fordringsägarna och går inte med på  förslaget - Marknadsbyrån har en skuld till Omegapoint på 826 084 kronor exklusive  ränta, enligt Sydsvenskan.

Så sent som i mitten av december krävde  Omegapoint, via en delgivning, att Marknadsbyrån skulle betala sina  skulder inom en vecka, enligt Sydsvenskan.

Omegapoint har nu ansökt hos tingsrätten i Malmö om att försätta bolaget i konkurs i och med att inte skulden har betalts.

En  ackordsuppgörelse kräver att samtliga fordringsägare går med på den och  eftersom Omegapoint inte köper upplägget är konkursen väldigt nära,  enligt Sydsvenskan:
– Normalt sett finns där tre vägar: konkurs,  rekonstruktion eller att man på annat sätt hittar kapital för att  fortsätta, säger advokat Jan Gruvstad, Attractions juridiska biträde  till Sydsvenskan.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Attraction

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.