fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fem byråer slåss om nordiskt Posten-uppdrag

Publicerad: 25 mars 2013, 13:04

Posten-kampanj signerad Åkestam Holst.

Posten söker ny reklambyrå för sitt nordiska affärsområde Posten Logistik. Fem byråer är med i pitchen. Uppdraget ligger i dag på Åkestam Holst i Sverige och Bates i Danmark.

Ämnen i artikeln:

PostnordÅkestam HolstPosten

FT

Fredrik Thambert


Redan 2009 planerade svensk-danska Posten att gå ut i en nordisk reklambyrå-pitch. Men planerna har sedan dess förhalats och skjutits på framtiden vid en rad tillfällen.

Nu väljer de att söka en byrå som får ansvaret för det nordiska logistik-bolaget, vilket är ett av Posten Nordens fyra affärsområden. I dagsläget ingår detta uppdrag som en del av det som Åkestam Holst gör för Posten i Sverige och Bates gör i Danmark.
– Logistikbolaget är verksamt i samtliga nordiska länder. Det är deras reklam som vi handlar upp en byrå för. Upphandlingen är nyligen inledd, säger Per Mossberg, kommunikationsdirektör på Posten.

Han säger att logistik-bolaget, som är en relativt renodlad b2b-verksamhet, utgör en begränsad del av det totala kommunikationsuppdraget. Men eftersom det är en nordisk upphandling krävs att byråerna har representation på samtliga marknader.  
– De ska på ett trovärdigt sätt kunna visa hur de kan hantera kontakter och sköta kommunikationen i de övriga nordiska länderna som inte är deras hemmamarknad, säger Per Mossberg.  

Det är fem byråer inbjudna till pitchen. Per Mossberg vill inte uppge vilka dessa är, hur många av dem som är svenska, eller om Åkestam Holst (som i dagsläget bara har kontor i Stockholm) är med. Han kan inte heller svara på hur mycket uppdraget är värt.  
– Vi kommer att se över aktivitetsnivån efter upphandlingen. Jag vill inte uppge några belopp, säger han.

Ni har länge sagt att ni ska välja en reklambyrå som får hela ansvaret för kommunikationen i Norden. Kommer det att bli aktuellt framöver?
– Ja, det kommer att ske så småningom. Vi var på gång med en samlad nordisk upphandling, men vi har valt att förlänga med Åkestam Holst och Bates. Så småningom kommer vi att se över de byrårelationerna också.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev