Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fem får gå från Hundra

Publicerad: 19 november 2008, 14:55

Reklambyrån Hundra säger upp två och förhandlar om ytterligare tre uppsägningar. Uppsägningarna är ett resultat av att kunderna har bromsat, enligt vd Johan Belin.


Johan Belin är vd på Hundra.

I våras tvingades Hundra att säga upp ett tiotal personer sedan kunden Husqvarna hade dragit i handbromsen. Under senvåren lyckades byrån dock hitta nya kunder som skulle ersätta Husqvarna. Dessa var Orrefors, Kosta Boda och Q-matic.

– Men finanskrisen och lågkonjunkturen har stoppat en mängd projekt. Det finns en ofantlig avvaktan hos kunderna på vad som ska hända härnäst. Vi har inte varit i en situation där vi har kunnat klara av det, säger Johan Belin.

Enligt honom är det ovanligt med stora marginaler på reklambyråer, därför kan effekten av minskade uppdrag bli dramatisk.

– Det finns säkert byråer som inte känner av det, men vi har haft oskickligheten eller oturen – beroende på hur man ser det – att vi har fyllt på med uppdrag som har haft behov av att pausa ett tag, säger Johan Belin.

Han säger att det som händer på marknaden nu är att kunderna inte vet något om framtiden. Det gör att de avvaktar.

– Marknadsdynamiken är helt uppåt väggarna. Vi har hopp om framtiden, men är realister. Vi gör allt vi kan för att komma tillbaka starkt, säger Johan Belin.

Per Torberger

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.