Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fi-duo startar kommunikationsbyrå

Publicerad: 21 januari 2015, 15:42

Frida Färlin och Maria Starck.

Feministiskt initiativ-duon Maria Starck och Frida Färlin jobbar med partiets sociala medier – och startar nu en kommunikationsbyrå tillsammans. Den heter Madder. – Fi kom ju inte in i riksdagen så vi behövde båda ett jobb, säger Maria Starck till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Maria StarckMadder

Kommunikationsbyrån är precis nystartad och lanseringen sker den här veckan.

– Vi söker de kunder som vill ha en "annanhet", som gärna ser sig som underdogs eller vill göra saker annorlunda inom sin bransch, säger Maria Starck.

Hon rekryterade byråkollegan Frida Färlin till Fi:s kommunikationsavdelning och när valrörelsen var över kändes det konstigt att inte jobba tillsammans. Då föddes idén till byrån.

– Fi kom ju inte in i Riksdagen så vi behövde båda ett jobb. Vi var inte speciellt sugna på att vara fast anställda. Sen började folk dra i oss och boka möten och föreläsningar. Då började det spritta i nerverna efter att få göra något under eget tak och så bildades Madder.

Madder har redan fått några uppdrag. De jobbar med lanseringen av filmen Ceremonin och har ett samarbete med grafiska design-aktörer.

– Vi har redan haft äran att anställa folk till våra pågående projekt och ta in praktikanter. Men vi har också stort gäng med frilansande kreatörer och strateger som vi syr ihop arbetsgrupper med. Vi styr och ställer. Men ja, vi vill absolut anställa och bli fler när utrymmet kommer, säger Maria Starck.

Vad tar ni med er från tiden på Fi in i entreprenörsskapet?
– Gör och kör! Det är viktigt att hålla sig flytande, ha kul och kunna agera på volley. Vi kör in våra kunder i arbetsgrupper på Facebook, lägger till frilansare där och kör diskussioner, korrektur, tidsplaner och krishantering. Så arbetsleddes en avdelning på Fi på fyrtio personer igenom två val och det var extremt spinnigt. Vi tror mycket på själva görandet. Finns entusiasm, kommunikation i arbetsgruppen och lite stuns så är det roligt att jobba, och då har man kommit en bra bit på väg, redan där.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Maria StarckMadder

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.