Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fiat ber Kina om ursäkt

Publicerad: 25 juni 2008, 06:18

Christian Dior sparkade Sharon Stone som modell och bad om ursäkt för hennes uttalanden om Kina.
Fiat ber Kina om ursäkt för att man använder Tibetanhängaren Richard Gere men fortsätter att visa reklamfilmen med Gere.


Det är i en reklamfilm för en ny modell från Lancia, ägt av Fiat, där Hollywoodstjärnan kör bilen från Hollywood Boulevard till bergen i Tibet. Gere är buddist och kämpar för Tibets befrielse från Kina.

Reklamen har bara visats i Italien.

Kina protesterade officiellt och kinesiska bloggare rasade.

Då gick Fiat ut med en uttalande där man bad Kina och det kinesiska folket om ursäkt. De flesta tog för givet att Lancia skulle dra in filmen för att Fiats relationer med Kina inte skulle försämras.

Men då kom det fram att vid lanseringen av Lancia-modellen hade företagets ledning förklarat att man gillade filmen.

Och nu förklarar en talesperson för Fiat att man ska fortsätta att visa filmen i Italien och i andra länder där bilen ska lanseras. Där ingår inte Kina.

Tidigare i maj bad franska modehuset  Christian Dior Kina och kineserna om ursäkt för att deras reklammodell Sharon Stone hade sagt att Kina drabbats av jordbävning på grund av sin dåliga karma. Stone fick samtidigt sparken från företaget.

Se filmen nedan:

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.