Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Fick knappt betalt för Full patte”

Publicerad: 4 juli 2014, 12:57

Sara Haag.

Foto: Resumé.

Reklam- och tv-regissören Sara Haag har gjort succé med humorserien ”full patte” på SVT Flow. Men det är reklamjobben som ger vinsterna i hennes bolag. – Full patte var snarast en förlustaffär, säger hon till DI Weekend.


Sara Haag, som gästade Resumés podcast Kommunikationsklubben i våras intervjuas i dagens DI Weekend.

Där berättar hon bland annat om reklamjobben och succén med ”Full patte”.

Hennes bolag Sara Haag AB har omsatt mellan fem och åtta miljoner kronor de senaste åren – och varje år har vinsten varit mellan 700 000 och 900 000 kronor.

Trots framgångar med flera tv-serier är det reklamjobben som ger överlägset mest klirr i kassan.

– Full patte var snarast en förlustaffär, jag fick knappt något betalt och tvingades tacka nej till fler reklamjobb, säger hon till DI Weekend.

Sara Haag, som grundade radioproduktionsbolaget Delorean år 2000, är både nationellt och internationellt prisad som reklamregissör. Hon har gjort filmer för storkunder som Telia, McDonalds och Ikea.  Hon har vunnit flera guldägg i radio, två silverägg i filmkategorin, två silver i Epica Film och ett bronslejon i radio i Cannes.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.