Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fido Film vann stort filmkontrakt

Publicerad: 24 april 2009, 14:41

Det svenska film- och animeringsbolaget Fido ler. Bolaget har precis skrivit på ett mångmiljonkontrakt med det holländska produktionsbolaget Lemming Film om att göra samtliga specialeffekter till en kommande långfilm.


Ämnen i artikeln:

Fido

Uppdraget om att göra specialeffekterna till långfilmen ”Eep!” sträcker sig enligt Thomas Deutschmann , producent på Fido Film, över ett år. Intäkten beräknas bli 6,2 miljoner kronor.

Vad innebär det här för er som bolag?
– Det betyder otroligt mycket. Det rör sig om mycket pengar över en lång tid men även mycket jobb. I vår värld är det ovanligt med projekt som sträcker sig över ett helt år. Det blir en stadig inkomst varje månad. Uppdraget är också ett kvitto på att allt arbete vi gjort på skandinaviska långfilmer även uppmärksammats internationellt. Ett bevis på att vårt arbete håller hög internationell standard, säger Thomas Deutschmann .

Fido ska bland annat skapa filmens huvudkaraktär som är en korsning mellan en flicka och en fågel samt ta fram ett flertal andra digitala fåglar.
– Det är en live action film med både fysiska och animerade detaljer. Det blir ett spännande jobb som till och från kommer att engagera alla på bolaget.

Fido, som jobbar både med långfilmer och reklamfilmer, har tidigare gjort effekterna till filmer som ”Frostbiten”, ”Göta Kanal 2” och ”Låt den rätte komma in”.
– I de flesta skandinaviska filmer blir vi tvungna att gå in som medproducenter. På så vis är det här ett större uppdrag, det vi får blir en ren intäkt, säger Thomas Deutschmann . Han tillägger.
– Nu har vi precis startat det här uppdraget. Vi räknar med leverans i april eller maj nästa år.

På reklamfilmssidan har Fido precis skrivit nytt kontrakt med det portugisiska vattenmärket Pedras Salgadas, som de tidigare gjorde en rad uppmärksammade filmer för.

– Det roliga var att företaget gick ut med en pitch för de nya reklamfilmerna där alla fyra bolag som var inblandade blev tillsagda att använda oss. Så vi skrev fyra olika offerter utifrån vad de olika regissörerna ville ha. I slutändan vann produktionsbolaget Tangerina Azul som även gjorde de tidigare filmerna tillsammans med oss.

Reklambyrå är sedan tidigare Publicis Lissabon.

Fido har också tagit fram tre filmer åt norska BBS i samarbete med reklambyrån Kitchen.
– Vår plan att fokusera på organiska effekter har slagit väl ut.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Fido

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.