Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fifflet gav Andersch miljonbonus

Publicerad: 4 februari 2009, 12:07

Erik Andersch fick en mångmiljonbonus på grund av fifflet i McCann. – Erik Andersch på Trigger fick en felaktig bonus utbetald. Den betalade Erik tillbaka förra året. Bonusen var på 2,8 miljoner kronor brutto, säger Michael Storåkers.


Ämnen i artikeln:

Erik AnderschMichael StoråkersMcCann

Erik Andersch. Foto: Resumé

Trigger Momentums tidigare vd Erik Andersch förnekade för resume.se för två veckor sedan att han hade fått någon egen vinning av bokföringsfifflet.

På den raka frågan: Har du på något sätt belönats på grund av ett bättre resultat än vad som varit fallet, svarade han:
– Nej. Och jag vet helt ärligt heller inte hur detta kunde pågå under så lång tid.

Men nu visar det sig att de uppgifterna inte stämmer. Enligt McCann Sveriges vd och ordförande Michael Storåkers utgick 2,8 miljoner kronor i bonus till Andersch under den tid han var ansvarig för verksamheten.

Erik Andersch uppgav också tidigare till Resume.se att han algrig varit formellt varit vd för reklambyrån. Men även den uppgiften är inte korrekt. Han har under en period varit registrerad som vd för Trigger AB.

Nu växer kostnaderna för skandalen i McCann: 55 miljoner har redan skrivits av för att få ihop boksluten i de bolagen. Storåkers har lagt ner tio miljoner kronor på revisorer för att reda ut härvan och ytterligare fem miljoner krävs för underskott i Trigger och Momentum för verksamhetsåret 2008.

Totalt har 15-20 personer på Trigger förlorat jobbet på grund av bokföringsskandalen.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.