Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Filmen om kvinnomisshandel som skakade om Super Bowl

Publicerad: 2 februari 2015, 10:21

Bild ur No Mores hyllade film.

I natt gick Super Bowl av stapeln i USA. En av de mest omtalade och hyllade filmerna berör hustrumisshandel. En annan handlar om ett barn som har dött – men den får ris av experterna. Se de bästa och sämsta reklaminsatserna här.


Ämnen i artikeln:

Super Bowl

Efter det uppmärksammade fallet där NFL-spelaren Ray Rice misshandlade sin fästmö har ligan ingått ett samarbete med organisationen No More. Deras syfte är att motverka våld i hemmet, och under säsongen har reklam för deras syfte visats i samband med matcherna.

Under gårdagens final sändes en helt ny film som har fått många att reagera.   Filmen, som är framtagen av Grey New York, innehåller inga skådespelare. Tittarna möts istället av miljöbilder och ett inspelat nödsamtal till polisen, där en kvinna inte vågar uttrycka ärendet. Istället förkläder hon samtalet som en pizzabeställning.

En annan Super Bowl-film som har höjt många ögonbryn är Nationwides nattsvarta bidrag. I den möter tittarna en pojke som drömmer sig bort till allt han skulle vilja göra i livet. Men inget av det kommer att bli verklighet – eftersom han har gått bort i en olycka.

Här nedan har Resumé sammanställt de fyra bästa och fyra sämsta filmerna från nattens match. Listan bygger på de betyg som AdAge har satt på samtliga reklamfilmer som sändes under natten.

4 bästa – 4 sämsta:

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Super Bowl

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.