Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Filmen som hånar bröderna Sjönells Google-reklam

Publicerad: 1 juni 2010, 08:50

Här är klippet som hånar bröderna Sjönells reklamfilm för Google Chrome.


Ämnen i artikeln:

Pelle SjönellOperaGoogle ChromeBBHCalle Sjönell

I början av maj skrev Resume.se om reklamfilmen för Googles webbläsare Chrome. Filmen, gjord av reklambyrån BBH och de två svenska kreatörerna Calle och Pelle Sjönell, spreds i rekordfart och har nu visats 2,4 miljoner gånger.

Nu hånas filmen av uppstickaren Opera Software – som hävdar att egna Opera browser är den snabbaste webbläsaren på marknaden.

– När Google lanserade reklamvideon för att visa hur snabb deras Chrome-browser är, såg vi det som ett utmärkt tillfälle att ha lite kul. Google körde ”Vår browser är snabbare än en potatis-kanon”-storyn. Eftersom Opera-browsern redan visat sig snabbast i hastighetstest gjorde vi den mer humoristiska ”Vår browser är snabbare än potatiskokning”-vinkeln, säger Pål Unanue-Zahl, kommunikationsrådgivare på Opera Software.

Filmen som gjordes inhouse på ”fritiden” är nu Operas mest sedda klipp på Youtube – den har utan pr spridit sig som en löpeld, och har nu runt en miljon visningar.

Här nedan är bröderna Sjönells Google Chrome-film:

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.