Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Filmen som påminner oss om flyktingkatastrofen

Publicerad: 14 december 2015, 10:29

Ur SOS Barnbyars julkampanj.

SOS Barnbyars julkampanj #ViKanInteSlutaNu har redan nått stor framgång socialt. Filmen, framtagen av River och Camp David, sätter ljus på det hemska som 30 miljoner barn på flykt upplever.


Ämnen i artikeln:

SOS Barnbyar

Inte ett öga var torrt när bilden på lille Alan Kurdi kom ut i pressen i somras. Hjälpgalorna har slagit rekord och tidningarna har publicerat följetonger om flyktingströmmen. Men vad händer när detta tar slut? SOS Barnbyars kampanj #ViKanInteSlutaNu tar fasta på att inte glömma det fruktansvärda som just nu pågår ute i världen.

I filmen som fått stor spridning i sociala medier syns två barn jagas av soldater. Filmen tar sedan en vändning.
– Vi lever för tillfället i ett fruktansvärt samhällsklimat som andas allt annat än medmänsklighet. Det går att förändra, men vi måste alla vara en i del i den ekvationen. Därför är det extra värmande att se det engagemang som filmen väckt och alla som hjälpt oss i spridningen av densamma, säger Jessica W Sandberg, PR-ansvarig på SOS Barnbyar, i en kommentar.

Filmen har producerats av den digitala byrån River och produktionsbolaget Camp David. Sanna Lundell är voice over i filmen. Alla medverkande har ställt upp pro bono.

Arbetsgrupper:
SOS Barnbyar
Jessica W Sandberg – PR-ansvarig

River
Zeke Tastas – Kreatör
Richard Teroni – Kreatör
Paulina Björklund - Kundansvarig projektledare
Oskar Elfner – Projektledare

Camp David
Terese Andrén – Regissör
Sebastian Reed – Regissör
Rickard Edholm – Producent
Jallo Faber – DoP
Camilla Falk – Produktionsledare

#ViKanInteSlutaNu har sedan den släpptes i torsdags fått flera delningar i sociala medier. Bland de som spridit den finns bland annat skådisen Valter Skarsgård, Värvet-programledaren Kristoffer Triumf och bloggerskan Elsa Ekman.

ggg

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

SOS Barnbyar

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.