Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Filmen som ska minska antalet självmord

Publicerad: 5 september 2016, 09:21

Var sjätte timma tar en människa i Sverige sitt liv. Pro-bono har OTW tagit fram filmen "Steg för livet" som ska få fler att prata om självmord.


Ämnen i artikeln:

ContentbyråerReklamfilmContent MarketingOTW

Bakom filmen ligger OTW:s regissör Paul Jerndal. Här får vi följa insidan och utsidan av några olika människor som plågas av självmordstankar. Insidan visualiseras med hjälp av en läskig scenografi, som ska få oss att inse hur instängd man kan känna sig och hur obehagligt det kan vara att må så här dåligt.

– Det är ett enormt förtroende som självklart är mycket hedrande. Ämnet berör mig starkt och jag hoppas att filmen ska väcka känslor som hjälper oss att stanna upp, reflektera och att faktiskt förstå att vi kan hjälpa våra medmänniskor att må bättre, säger han, säger filmens regissör Paul Jerndal i ett uttalande.

Filmen är producerad pro bono för organisationen Suicidprevention i Väst och Västra Götalandsregionen. I dag, den 5 september, ett par dagar innan den internationella suicidpreventiva dagen, startar organisationens kampanj "Steg för livet".

Kampanjen riktar sig intill människorna runt omkring en suicidal person. På kampanjsajten kan besökarna med hjälp av fyra tydliga steg lära sig hur man närmar sig någon som mår dåligt och hjälpa dem att hitta en annan utväg än självmord.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.