Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Filmen stoppas

Publicerad: 24 augusti 2011, 12:51

Efter Resume.se:s artikel – nu stoppas reklamfilmen där hunden får Ballerina-kex. – Ett till två Ballerina-kex ska inte vara någon fara för hunden. Men vi har fått in synpunkter på filmen och nu har det blivit skriverier, och vi vill inte röra upp känslorna hos hundägare, säger Nicklas Sjöqvist, informationschef på Göteborgs Kex, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstGöteborgs Kex

Resume.se skrev vid lunchtid i dag om reklamfilmen, gjord av reklambyrån Åkestam Holst, där en hund äter ett Ballerina-kex med chokladfyllning.

Det strider mot Sveriges veterinärers rekommendationer. Choklad innehåller ämnet teobromin som är giftigt för hundar. Det finns fall där hundar har dött av choklad och Johan Beck-Friis, informationschef på Sveriges veterinärförbund, menar att hundar inte ska äta choklad överhuvudtaget.

Nicklas Sjöqvist, informationschef på Göteborgs Kex:

– Vi var i kontakt med en veterinär som sa att ett till två kex inte var någon fara, det var så små doser. Men vi har fått in synpunkter på filmen och nu har det blivit skriverier, och vi vill inte röra upp känslorna hos hundägare och sända ut fel signaler, så nu drar vi tillbaka filmen och ersätter den med en annan 30-sekundersfilm, säger Nicklas Sjöqvist till Resume.se och fortsätter:

– Hunden i filmen tog ingen skada alls, det är viktigt att framhålla.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.