Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Reklam

Filmhårding frontar K-rauta

Publicerad: 22 Januari 2013, 08:54

Jarmo Mäkinen i K-rautas film

K-rauta, byggkedjan med 21 varuhus från Malmö till Haparanda inleder sin största reklamoffensiv på den svenska marknaden. Huvudrollen i nya kampanjen, signerad McCann Stockholm, spelas av den finske skådespelaren Jarmo Mäkinen som nu blir K-rautas reklamansikte.


Ämnen i artikeln:

K-rautaMcCann

Nu gör K-rauta sin största reklamoffensiv någonsin i Sverige.

– Vi vill visa konsumenten att kvalitet lönar sig i längden och hoppas att hemmafixaren och företagskunderna ska se oss som det naturliga valet”, säger Johan Wiklund, vd, K-rauta.

Den nya kampanjen är det första synliga resultatet av K-rautas nya kommunikationskoncept som bygger på budskapet ”Ett byggvaruhus av det rätta virket”.

– Med det nya kreativa konceptet tar vi avstamp i K-rautas finska arv med tydliga associationer till det gedigna, äkta och kvalitativa som vi svenskar lärt oss förknippa med Finland, säger Anders Skagerfält, projektledare på McCann Stockholm.

Konceptet inleds nu med ett flertal nya reklamfilmer, där den finske skådespelaren Jarmo Mäkinen, känd från bland annat Jägarna, spelar huvudrollen.

– I filmerna personifierar Jarmo Mäkinen detta på ett självklart och mänskligt sätt. En karaktär som på många sätt motsvarar svenskens sinnebild av en finne. Rejäl men varm, pålitlig, fåordig och urstark. Kort sagt, någon att hålla i handen när det ska byggas och fixas hemma, säger Anders Skagerfält.

Skådespelaren är nöjd med resultat.

– Jag är både glad och stolt över att få jobba med K-rauta. Jag hoppas att kampanjen kommer att fortsätta under lång tid, säger Jarmo Mäkinen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

K-rautaMcCann

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.