Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Filmtecknarna gör film för Nestlé

Publicerad: 29 maj 2009, 13:52

Tre av Filmtecknarnas regissörer har jobbat fram tre filmer åt Nestlé och den Schweiziska marknaden. Uppdraget är det första för den tycks produktionsbolagsjätten Markenfilm GMBH & Co.


Ämnen i artikeln:

Filmtecknarna

I början av året inledde Filmtecknarna ett samarbete med ett av Tysklands största produktionsbolag, Markenfilm GMBH & Co. Nu kommer det första synliga resultat av det nya samarbetet, tre Thomy-filmer för Nestlé i Schweiz.

På grund av Schweiz språkindelning har reklamfilmerna gjorts på tre olika språk: tyska, franska och italienska. För regin står Stig Bergqvist, Jonas Dahlbeck och Boris Nawratil.

Hur löd uppdraget?
– Vi skulle vidareutveckla deras koncept och designa om deras figur Thomy. Tidigare var han i 2D, nu ville de ha honom i 3D. Han är en lite svår karaktär. Han ska både vara lite snäll kille som inte har några taggar utåt samtidigt som han är en man som plockar upp tjejer. Det tog ganska lång tid att få igenom hela konceptet, säger Jonas Dahlbeck, regissör på Filmtecknarna.

Filmtecknarna har jobbat med projektet i cirka två månader. Resultatet blev tre filmer på 30 sekunder.
– Vi började med att utveckla manus tillsammans med byrån. En stor del blev att få kunden att acceptera den nya figuren. De vågade inte riktigt gå hela vägen, vilket var synd, men jag tycker trots det att resultatet blev ett par jättefina filmer.

Känner du att det här är filmer som skulle fungera var som?

– Absolut, det är universella temat, som ett familjedrama.

Nestlé

Filmtecknarna
Regi: Stig Bergqvist, Jonas Dahlbeck och Boris Nawratil
Produktionsbolag: Markenfilm GMBH & Co

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Filmtecknarna

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.