Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Finansman ökar i Intellecta

Publicerad: 24 juni 2014, 08:29

Staffan Persson.

Staffan Persson, vd och ägare i riskkapitalbolaget Swedia Capital, har ökat innehavet i kommunikationskoncernen Intellecta till 7,9 procent av kapitalet och 5,2 procent av rösterna.
Tidigare har han bland annat gjort ett storklipp på Eniro.


Ämnen i artikeln:

Springtime-Intellecta

Beskedet om Staffans Perssons ökade aktieinnehav i Intellecta kommer via ett flaggningsmeddelande som Six tagit del av.

Finansmannen, som även är styrelseordförande i Dibs Payment Services där han också är storägare, har tidigare bland annat gjort ettt rejält klipp på Eniro, skriver Affärsvärlden. Persson gick in i Eniro 2011 och två år senare steg aktien med 350 procent. Enligt Affärsvärldens beräkningar tidigare i år har Staffan Persson tjänat nästan en halv miljard på investeringen.

Staffan Persson har även genomfört några av Sveriges bästa it-affärer. Han köpte pc-återförsäljaren Owell från svenska staten i början av 1990-talet, börsnoterade bolaget och accepterade ett bud på hela företaget från WM-data.

Han investerade också i Unibet och fick över en halv miljard kronor i den affären. Staffan Persson har varit storägare i Neonet, som köptes av Orc för 1,3 miljarder kronor år 2010, Kentor som såldes till Telecomputing för 250 miljoner kronor år 2007 och Nordic Edge, som såldes till Intel för 300 miljoner kronor, enligt DI.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Springtime-Intellecta

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.