Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Finish förlorade mot Yes i rätten

Publicerad: 11 maj 2010, 15:45

Finish är förbjudna att använda påståendena ”Fler tabletter till samma pris” och ”x %EXTRA” i sin marknadsföring som man gör idag. Det meddelade marknadsdomstolen idag och med hot om vite på en miljon kronor.


Ämnen i artikeln:

Procter & Gamble

Procter & Gamble som bland annat tillverkar Yes stämde Reckitt Benckiser som ligger bakom Finish inför Marknadsdomstolen.

Anledningen är att Finish har texten ”Fler tabletter till samma pris” eller ”33% EXTRA”, ”50% EXTRA” och så vidare på sina förpackningar.

Falsk marknadsföring menade Procter & Gamble. Detta eftersom det inte säljs någon förpackning Finish som innehåller mindre diskmedel. På vilket sätt får kunden något extra?

Marknadsdomstolen håller med Procter & Gamble och förbjuder Reckitt Benckiser att marknadsföra sitt diskmedel på detta sätt från och med 11 augusti. Annars blir det vite på en miljon. Dessutom får Reckitt Benckiser i vanlig ordning betala Procter & Gambles rättegångskostnader på 227 000 kronor.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Procter & Gamble

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.