Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Firar ny kund – med designapa

Publicerad: 5 september 2013, 20:15

En Walter Bosse-apa.

Webbyrån Oxys ska utveckla auktionshuset Metropol digitalt. Byrån firar – med en designapa.


Metropol är ett auktionshus med visningslokaler i centrala Stockholm, men har all budgivning på nätet. Nu vill Metropol ta ytterligare ett kliv digitalt och har därför anlitat Oxys. Byrån ska utveckla design, tjänster, mobilanpassning och arbeta med auktionshusets digitala kommunikation.

– Oxys är en kreativ byrå som vågar tänka nytt och kan kombinera erfarenhet och nyfikenhet. Vi vill fortsätta utveckla auktionshuset Metropol och då är Oxys rätt partner för oss, säger Jani Andersson, operativ chef på Metropol, i ett pressmeddelande.

Olle Lidbom, vd på Oxys:

– Vi på Oxys har genom åren burit hem såväl bord och stolar som bestick och konst från Metropol, så vi är väldigt peppade på uppdraget, säger Olle Lidbom, vd på Oxys. Man kan säga att vi har bedrivit en gedigen förstudie på frivillig basis i åratal. Vi har firat med att investera en del av arvodet på en fin Walter Bosse-apa i brons som auktionerades ut i måndags. Utropspriset var 500 kronor men det blev en tuff budgivning upp till 1100 kronor. Men vi vann och designapan är värd varenda krona.

Oxys är en Stockholmsbaserad webbyrå som arbetar med affärsdriven, digital kommunikation. Bland kunderna finns Feelgood, Colorama, Forskning & Framsteg, Sveriges Ingenjörer och mjukvaruföretaget SmartBear. Oxys är 6 anställda, grundades 2011 och omsätter 7 Mkr (2013).

Fotnot: Walter Bosse var en österrikisk konstnär som framförallt gjort sig känd för sina modernistiska djur i brons. Han var också en föregångsfigur bland designers för att upphovsrättskydd av design.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.