Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Flickorna Larsson-grundare satsar på stand-up

Publicerad: 15 september 2014, 12:46

UPPDATERAD Grundaren av välkända produktionsbolaget Flickorna Larsson har sadlat om och satsar helhjärtat på en karriär inom stand-up.
- Folk har ju frågat vad som hände med min karaktär Karsten Torebjer och nu har jag entimmesshow på Mosebacke, säger Patrik Larsson.


Ämnen i artikeln:

Flickorna LarssonPatrik LarssonBerntzonBylundJoachim BerntzonGreat Works

Han sållar sig därmed till skaran av tidigare reklamare som väljer att  jobba med stand up – exempelvis Great Works-grundaren David Sundin och  Berntzon Bylund-grundaren Joachim Berntzon.

Patrik Larsson har alltså utvecklat en karaktär som kallas Karsten Torebjer – karaktären introducerades i SVT:s Morronsoffan med Petra Mede och David Batra.
- Karsten Torebjer är ju ett så kallat psychic medieum. Han är såklart bara en bluff och det här är en slags kommentar till dem som håller på med sådant och försöker lura av folk pengar, säger Patrik Larsson.

Han är nu aktuell med fyra entimmesföreställningar på Södra Teatern under november. Här ska Karsten Torebjer ha kontakt med döda och hitta borttappade föremål.

Det låter Saida över det hela?
- Ja, det är oerhört mycket Saida över det. Jag tror verkligen inte på dem som håller på med sånt och föreställningen bygger på hur man kan lura av pengar från publiken på plats, säger Patrik Larsson.

Han ska även ge något utöver det vanliga under showen:
- Mot en liten avgift ska jag visa hur det är att dö, säger Patrik Larsson.

Han driver också stand-up-klubben Lol Stockholm med Jakob Öqvist och föreläser bland annat om hur man har "kul på kontorstid".

Patrik Larsson var även med och skrev manus till föreställningen Özz Nûjen Statsminister.

Han ligger även bakom produktioner som Jättebästisar med David Batra och Johan Glans för TV4.

- Jag lämnade över till de anställda för ett år sedan, men jag har ju jobbat mycket med humor parallellt med reklamen, säger han.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.