Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Flyttkarusell i Byråstockholm

Publicerad: 7 november 2013, 17:00

Husen som byråerna lämnar.

Foto: Google Maps.

Det råder flyttcirkus bland storbyråerna i Stockholm. Flera har planer på att byta lokaler, medan andra nyligen har gjort det.


Ämnen i artikeln:

KingMcCann StockholmDDB StockholmThe Brand UnionWestanderForsman & BodenforsFuturniture

Resumé har den senaste rapporterat om två flyttar. Lagom till 20-års jubiléet flyttade Futurniture från hitech-building vid Hötorget till nya lokaler på Gustaf Adolfs torg nära Operan.

Även Westander har annonserat flytt från sitt kontor vid Björns Trädgård på Södermalm till större lokaler i Slussen.

Men det är flera större byråer som står i begrepp att skifta lokal.

King, som sedan ett par år tillbaka huserar på Majorsgatan i närheten av Östermalmstorg, har skaffat ett nytt kontor. Den nya lokalen ligger bara några stenkast bort, vid Sturegatan med utsikt mot Humlegården. Kontoret var tidigare en del av hotell Lydmar, som numera huserar på Blasieholmen.   

McCann Stockholm som sedan många år huserar ovanför Sturegallerian är på jakt efter nya lokaler. När Resumé intervjuade McCann-gruppens nye vd Fredrik Westerman tidigare under hösten berättade han att de letar nytt kontor. Anledningen är att antalet anställda har minskat under de senaste åren, men också att de söker en "nystart".

För DDB Stockholms del handlar det också om förnyelse, men till skillnad mot McCann söker de större ytor att flytta till. I dagsläget sitter de anställda relativt trångt på kontoret som ligger ovanpå Bonniers Konsthall på Torsgatan i Stockholm.

Vd David Sandström säger att letandet är i full gång:  
– Vi vill ha nya lokaler och vi letar febrilt. Så fort vi hittar något bra slår vi till. Vi har kollat på ett tiotal lokaler hittills.  

Men det är inte bara storleken som avgör vad som passar. Byrån söker bland annat efter en fullskalig studio.
– En modern byrå behöver mer funktionsenliga lokaler, säger David Sandström.

Mediebyråerna Starcom och ZenithOptimedia står i begrepp att lämna sina lokalrer vid S:t Eriksgatan på Kungsholmen. Det nya kontoret är Acnes lokaler som ligger nära Slussen på Södermalm.

Innan sommaren flyttade också Forsman & Bodenfors sitt Stockholmskontor från lokalen ovanför NK till Kungsgatan vid Hötorget.   The Brand Union lämnade en av Hötorgsskraporna och sitter numera på Vasagatan.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.