Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Följ barnets hjärna från födseln

Publicerad: 24 september 2012, 07:24

I samarbete med Prime släpper Hjärnfonden appen ”Barnhjärnan”. Med webb-applikationen kan man följa barnets utveckling och få en förklaring på barnets beteende under det första året efter födseln.


Ämnen i artikeln:

PrimeHjärnfonden

I Hjärnfondens applikation Barnhjärnan förklaras barnens beteende utifrån hjärnans utveckling. När barnet exempelvis blir ledset när mamman eller pappan lämnar ett rum, härmar sina föräldrar eller kastar saker omkring sig har tydliga kopplingar till utvecklingen av minnet, motoriken och att olika delar i hjärnan börjar samverka med varandra.

Appen som är utvecklad av Prime visar ett antal utvecklingssteg under barnets första levnadsår. Som förälder, mor- eller farförälder, gudförälder eller någon annan som är intresserad av att följa ett barns utveckling kan man välja att följa ett specifikt barn och få uppdateringar direkt till sitt Facebookkonto eller mail.  Till utvecklingsstegen finns även tips på lekar och aktiviteter som på olika sätt stimulerar barnets utveckling.

– Precis som gravidappar ger föräldrar en idé om vad som händer i magen, ville vi genom en webb-app om hjärnan ge nya infallsvinklar på barns utveckling och samtidigt rikta ljuset mot behovet av forskning om barnhjärnan. Alla känner ett barn som är drabbat av någon form av funktionsnedsättning i hjärnan, och forskningen behövs för att vi ska kunna hjälpa dess barn, säger Gunilla Steinwall, generalsekreterare Hjärnfonden.

1 av 10 barn som föds idag har någon form av avvikelse i hjärnan, från CP-skada till ADHD eller dyslexi. Hjärnfondens webb-app om barnhjärnan är ett led i en satsning för att under hösten öka kunskapen om barnhjärnans utveckling och uppmärksamma vikten av ökade resurser till forskning om barnhjärnan.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

PrimeHjärnfonden

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.