Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Folkefilm värvar från Acne

Publicerad: 19 november 2009, 13:58

Produktionsbolaget Folkefilm anställer Acne Films Kim Buisson som producent. – Hon har de egenskaper som vi letar efter, erfarenhet från tv-produktion och dokumentärfilm, säger Johan Tappert på Folkefilm.


Kim Buisson.

Kim Buisson har bland annat dokumentärfilmen om popgruppen Broder Daniel på meritlistan.

Hon får en fast anställning och blir ansvarig för kontakten med byråer, hon ska driva projekt och även ansvara för pr- och säljbiten.

– Hon ser produktion från ett litet annat håll än vi andra och hon har ett bra kontaktnät och en fin meritlista, säger regissören Johan Tappert.

– Det är inte så vanligt med fasta anställningar i den här branchen, det känns fint att få kontinuitet.

I början av 2008 startade Tappert, tillsammans de sina tidigare Tre vänner-kolleger Tobias Bergman och Filip Nilsson Folkefilm, med fokus på reklamfilm och filmer för webben.

Bolaget har totalt sex regissörer; förutom Tappert, Nilsson och Bergman även Ruben Östlund, Andreas Nilsson och Pekka Hara.

Även Johan Persson, exekutiv producent, är knuten till bolaget.

Folkefilm har senast gjort Postens reklamfilm för julen, tillsammans med reklambyrån Åkestam Holst.

– Vi är fortfarande ganska nya som bolag och håller på att etablera oss. Våren och sommaren var tuff, men i augusti märkte vi att det går åt rätt håll igen, säger Johan Tappert.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.