Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Folket delar ut nära 2,4 miljoner kronor

Publicerad: 28 augusti 2014, 11:18

Foto: Folket Sthlm

Folket Sthlm har haft ett framgångsrikt räkenskapsår under 2013 och omsatte över 20,3 miljoner kronor visar ett resultat efter finansiella poster på drygt 3,2 miljoner kronor – företaget har förlängt sitt första räkenskapsår (16 månader).


Ämnen i artikeln:

Academic workFredrik SvenssonJohan FalkAftonbladetFolket SthlmUnibet

Folket Sthlm grundades av Naked-grundarna Fredrik Svensson och Johan Falk samt Marcus Evertsson och Elin Lager från Perfect Fools år 2013.

Affärupplägget går ut på att erbjuda en modell med skräddarsydda team utifrån kundens specialbehov.

Byrån har redovisat sitt första räkenskapsår och visar en nettoomsättning på 20,3 miljoner kronor och ett resultat efter finansiella poster (vinsten) på drygt 3,2 miljoner kronor.

Folket Sthlm arbetar idag med kunder som Unibet, Academic Work och Aftonbladet.
- Vi är jätteglada över att ha gjort ett så bra resultat vårt första år och ser på det som ett bevis att vår affärsmodell med helt dedikerade team fungerar fantastiskt bra, säger Fredrik Svensson, som inte bara är en av grundarna, utan även managing partner på byrån.

Folket Sthlm bestod av tiotalet medarbetare vid slutet av året.

- Vi fortsätter att växa tillsammans med våra befintliga kunder, säger Fredrik Svensson.

Folket Sthlm har precis skrivit avtal med en ny kund, men kan inte gå ut med vilken kund det rör sig om ännu. Men det rör sig i alla fall om ett avtal modell större.

- Uppdraget är globalt och vi ser fram mot att applicera vår modell på ett uppdrag som sträcker sig över flera kontinenter, säger Fredrik Svensson.

Resumé har tidigare berättat att Folket Sthlm även har dragit igång systerbyrån Nao Studios ihop med Kalle Thyselius och Robert Grave.

Byrån vänder sig till kunder både inom och utanför landet som behöver "tekniskt innovativa lösningar på sina kommunikationsproblem".

Folket Sthlm delar ut 2,35 miljoner kronor till aktieägarna – Elin Lager äger 17,5 procent aktierna, det gör även Marcus Evertsson.

December 08 AB äger resterande 65 procent genom Fredrik Svensson och Johan Falk.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.