onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Folkoperan driver med uppblåsta kulturgenier

Publicerad: 2 februari 2018, 12:30

Både kulturprofiler och kretsen kring dem får en humoristisk släng av sleven i Folkoperan nya kampanj, framtagen av Ingo.

Ämnen i artikeln:

FolkoperanLoa FalkmanIngoReklamJosefine Richards

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Under hösten har det framkommit en rad komprommeterande uppgifter om diverse kulturprofiler runtom i Sverige. Många av dem var nästintill brottsliga och parallellt med att uppgifterna kom fram uppstod även en diskussion kring hur kulturvärlden daltar med sina genier.

I en kampanj för operan Salieri vs Mozart driver nu Folkoperan och Ingo med kulturscenernas omhuldande av sina stjärnor. I rollen som uppblåst operastjärna syns Loa Falkman, som även har huvudrollen i Salieri vs Mozart.

̶ Föreställningen Salieri vs Mozart handlar om konstnärliga geniers krock med verkligheten och detta vill vi skoja om i filmen. Hur det skulle kunna gå när ett litet operahus på Söder ska husera hovsångare? Med ett proffs som Loa Falkman är det ju inte alls svårt och därför vill vi med hjälp av komedi belysa en allvarlig fråga. Extra kul är att filmen engagerat många av Folkoperans medarbetare, säger Monica Fredriksson, vd på Folkoperan som också har en roll i kampanjfilmen.

Filmen är producerad av Ingo i samarbete med produktionsbolaget Film de Liberté och humorgruppen Freudian Slip.

̶ Det är alltid roligt att jobba med Folkoperan som gör opera med glimten i ögat. Extra roligt när även en stor operasångare som Loa har modet att skoja med sig själv. Med självdistans kan man lyckas nå en bredare publik, säger Josefine Richards, CD på INGO.

Folkoperan uppmärksammades i våras sin kampanj för operauppsättningen Turandot.

Arbetsgrupp:

Team Ingo: CD – Josefine Richards, AD – Max Hultberg, Copy – Ida Carstens, Projektledare: Stina Jansdotter Öberg, produktionsledare – Mia Melani, Head of Art – Kerstin Engberg.

Team Folkoperan: Kommunikationschef – Susanne Reuszner, Kommunikatör - Frida Edoff.

Byråproducent Markus Ahlm - Colony.

Regi: Freudian Slip / Gustav Bennegård & Martin Anrell.

Producent: Agnes Blåsjö.

Fotograf: Filip Stankovic, Erik Ericsson.

Ljud: Jorge Olivares.

Inspelningsledare: Henrik Andersson.

Post: Chimney.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev