Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Folksam jämför män med djur

Publicerad: 23 september 2008, 11:03

Kvinnor tjänar i genomsnitt mindre än män och lägre lön leder till lägre pension. Så lyder budskapet i Folksams nya kampanj som drog igång under måndagen. Bakom kampanjen står reklambyrån ANR BBDO.


Kampanjen består bland annat av en reklamfilm där frågan om olika lön för lika arbete lyfts fram med hjälp av jämförelser med djurriket. Detta backas även upp av en sajt där besökaren möts av texten ”Nu är det lön igen”. Där kan man sedan välja om man är man eller kvinna och på så vis få veta hur skillnaderna ser ut på en genomsnittlig arbetsplats. Väljer du att klicka på symbolen för mannen möts du av ett ”Grattis” och väljer du kvinnosymbolen blir inledningsordet ”Vad tråkigt”.

– Kampanjen kommer att gå fram till jul, säger Andreas Jerat, pr-ansvarig på Folksam.

Enligt Folksam tjänar kvinnor i genomsnitt 5,4 procent mindre än män. Målet är att genom att berätta detta få kvinnor att komma igång med sitt pensionssparande. Vad det gäller männen så är meningen dels att de ska tipsa sin fru, mamma eller en kompis om att komma igång med det långsiktiga sparandet men även att de själva ska se över sitt eget sparande.

– Syftet är att stärka varumärket och öka försäljningen. Och målet är att stärka varumärket genom att visa att Folksam är ett företag som jobbar aktivt med jämställdhet. Folksam ska ta plats i debatten om jämställdhet, säger Andreas Jerat.

Enligt Jerat vill Folksam visa att de spelar roll i människors liv
– Kommunikationen ska påminna om att alla handlingar spelar roll genom att på ett humoristiskt och igenkännande anslag visa på kvinnors dagliga utmaningar. Kampanjen lyfter fram bristen på jämställdhet i arbetslivet och de konsekvenser det får för kvinnor när det är dags för lön och i förlängningen pension.

Kampanjen kommer att synas som film, print och webb.

Maxus är mediebyrå för kampanjen och för pr svarar Ronge Kommunikation.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.