Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Folksam trappar ner hos Hammarby

Publicerad: 31 mars 2010, 09:57

Folksam kliver ner ett snäpp i sponsorhierarkin hos Hammarby Fotboll inför säsongen i Superettan. Försäkringsbolaget blir officiell partner i stället för huvudsponsor.


Efter Hammarbys respass ur allsvenskan skrev Resume.se att Hammarby riskerade att tappa Folksam som huvudsponsor.

Det blir nu verklighet – försäkringsjätten fortsätter i stället samarbetet på en något lägre nivå, som officiell partner.

Av fjolårets huvudsponsorer Finlux, Folksam, Falcon, Nike och Intersport finns bara Nike och Intersport kvar. Nya huvudsponsorer ska presenteras inom kort, däribland företaget som får den attraktiva bröstplatsen på tröjorna.

Sponsorjakten är kämpig för klubben efter degraderingen. Enligt Sportbladet och Sport-Expressen innebär spel i superettan i stället för allsvenskan att nära 40 miljoner kronor i intäkter från sponsorer och tv-avtal försvinner.

– Att åka ur allsvenskan är inte att rekommendera för någon storklubb. Men det är inte nattsvart, det finns mycket positivt och vi ser ljust på framtiden, säger Markus Magnell, marknadschef hos Hammarby Fotboll.

Han är nöjd och glad över att Folksam fortsätter samarbetet, trots att bolaget inte blir huvudsponsor.

– Det är ett jättepositivt tecken att Folksam vill förlänga och vi är jättenöjda med att de fortsätter. Avtalet är superbra med tanke på den nivå Hammarby är på idag, superettan, säger Markus Magnell.

Det nya avtalet med Folksam är ettårigt.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.