Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Förändringar i Guldägget nästa år

Publicerad: 30 november 2016, 12:46

Under hösten har Guldäggets Tävlingsgrupp (ett utskott ur KOMMs styrelse) träffats och diskuteratvila eventuella förändringar som skall göras och dessa har bland. landat i att två kategorier döps om.


Ämnen i artikeln:

GuldäggetTävling

Kategorin Radio byter namn till Audio och kategorin Tidningsannonsering till Annonsering.

– Vi ser kontinuerligt över Guldäggets kategorier, såväl namn som kriterier, och strävar efter att vara ständigt nyfikna till den snabba utvecklingen. Vi måste se till att vi lockar de absolut bästa bidragen till varje kategori eftersom Guldägget är Sveriges finaste kommunikationspris. Tidigare under året har vi arbetat med kriterierna och nu döper vi om två kategorier så att de bättre speglar dagens medieverklighet, säger Mattias Ronge som sitter i Guldäggets Tävlingsgrupp och till vardags är vd på Edelman Deportivo i ett pressmeddelande.

Kategorin Audio (tidigare Radio)
Kategorin Audio innefattar bidrag som är publikt framförda i radio eller webbradio samt andra digitala format som t ex en podd. (Obs. Det måste finnas ett företag eller en organisation bakom podden. Det är det kommersiella innehållet som belönas, inte det redaktionella.)

Kategorin Annonsering (tidigare Tidningsannonsering)
Kategorin innefattar annonser i tryckta eller digitala tidningar. Annonser kan lämnas in som enstaka alster eller kampanjserier.

–  I och med att dessa kategorier döps om så kan vi redan i rubriksättningen vägleda till lämplig kategori vid inlämningen av bidrag, säger Linda Nilsson som är projektledare för Guldägget.

Förutom namnbytena så lyfts underkategorin Grafisk Form bort från kategorin Hantverk och kommer från och med 2017 att ingå i kategorin Förpackningsdesign.

Inlämningen till Guldägget öppnar den 7 december 2016, med en deadline den 25 januari 2017. Guldäggsgalan går av stapeln den 4 maj på Stockholm Waterfront Congress Centre.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

GuldäggetTävling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.