Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Förre McCann-chefen stäms – anklagas för sexuella trakasserier

Publicerad: 11 mars 2016, 09:15

Gustavo Martinez stäms av en kvinnliga kollega, rapporterar New York Post (skärmdump).

Gustavo Martinez, global vd på JWT och tidigare toppchef på McCann, stäms för sexuella- och rasistiska trakasserier av sin personal. Själv förnekar han anklagelserna.


Gustavo Martinez, ursprungligen från Argentina, är i dag global vd för det WPP-ägda reklambyrånätverket JWT med säte i New York. Men han är Sverigebekant sedan sin tid som Europachef inom McCann. Det var bland annat han som rekryterade in Matias Palm-Jensen till nätverket och låg bakom förändringarna i Sverige när byrån slopade namnet "Storåkers" och bytte ledning.

I slutet av 2013 lämnade Gustavo Martinez McCann för toppjobbet som global vd för JWT – ett av världes största reklambyrånätverk. Men nu har han hamnat i rejält blåsväder efter att ha blivit stämd för trakasserier av sin personal, skriver New York Post. Personen bakom stämningen är Erin Johnson, mångårig kommunikationschef på byrån.

Enligt stämningsanökan har Gustavo Martinez klagat på "jävla judar" och kallat afroamerikaner för "apor". Den grövsta anklagelsen gäller hans agerande gentemot kvinnliga anställda: "Kom hit så att jag kan våldta dig i badrummet" ska han blant annat ha sagt till en kvinna samtidigt som han grabbade tag om hennes nacke.

I ett offentligt uttalande förnekar JWT-vd:n de grova påståendena.

"Jag är medveten om anklagelserna som riktas mot mig av en JWT-anställd i en stämning i New York Federal Court. Jag vill försäkra våra kunder och kollegor att det inte finns någon som helst sanning i dessa bisarra anklagelser och jag är övertygad om att det kommer visa sig i rätten" säger han.

Gustavo Martinez uppges också ha slängt ut Erin Johnson från kontoret och dragit in hennes bonus sedan hon berättat om hans beteende för chefer inom JWT och WPP.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.