Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Försäkringsbolag låg bakom jämförelsesajter – kritiseras av KO

Publicerad: 22 oktober 2021, 07:45

Foto: ThamKC

Försäkringsaktören Assistansbolaget rekommenderades av två jämförelsesajter som bäst i test. Men sajterna är inte oberoende och Assistansbolaget kritiseras av KO.


Ämnen i artikeln:

Konsumentverket

Två webbplatser, som utgivit sig för att vara oberoende, har visat sig drivas av försäkringsaktören Assistansbolaget – som också är den enda aktören som nämns på båda sidorna. 

Enligt Konsumentverkets bedömning är helhetsintrycket av båda sidorna att de är oberoende. En av hemsidorna har också markerats med #VÄGVERKET, något som riskerar vilseleda konsumenter att tro att en myndighet står bakom hemsidan. Under rubriken ”Bäst i test” på en av sidorna lyfts Assistansbolaget fram, och det är också den enda försäkringsaktören som nämns. 

Eftersom Konsumentverket anser att Assistansbolaget är ansvarig för innehållet på hemsidorna anses marknadsföringen bryta mot lagens krav på reklamidentifiering, samt att marknadsföringen är att anse som otillbörlig. 

Det har inte inkommit något yttrande från Assistansbolaget till Konsumentverket än.

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

Konsumentverket

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.