Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Försäljningen kom i gång senare än vi trott"

Publicerad: 21 november 2008, 14:07

I ett mejl erbjuder Eurobest den som anmäler sig att köpa två extra biljetter till prisutdelningen. Det tyder på att för få har anmält sig till festivalen.


Pia Grahn Brikell. Foto: Reklamförbundet.

”10 000 per biljett, för de pengarna kan jag åka till New York och dessutom ha hotellet betalt.” Så beskriver en svensk byråledare hur han ser på Eurobests prissättning. Han säger att placeringen i Stockholm gör det mindre attraktivt att gå än om det varit i utlandet.

Det mejl Eurobest skickade ut häromdagen tyder på att fler resonerar i liknande banor. I mejlet erbjuds den som anmäler sig till seminariet “i dag” att köpa två extra biljetter till prisutdelningen och festen efteråt. Erbjudandet antyder att uppslutningen till festivalen inte är vad arrangörerna hoppats på. Så ska det dock inte tolkas, enligt Amanda Benfell, pressansvarig på Eurobest.

– Detta är något vi planerat hela tiden. En del delegater kommer under en del av festivalen, andra kommer hela men vill inte vara med på prisutdelningen. Dessutom finns de som bara vill gå på utdelningen och festen. Vi ville dock ge delegaterna förtur till prisutdelningen och festen, därför kom erbjudandet ut först nu, säger hon.

Hur många som har anmält sig är dock en hemlighet.

– Folk anmäler sig varje dag, så jag kan inte ge en siffra på det. Jag vill heller inte säga hur många som är anmälda hittills. Det är siffror som vi kommer att gå ut med efter festivalen, säger Amanda Benfell.

Pia Grahn Brikell på Reklamförbundet, som är partner, har inte heller hon några exakta siffror. Däremot bekräftar hon att försäljningen inte gått riktigt som förväntat.

– Försäljningen kom i gång senare än vi hade trott. Vi vet också att många internationella nätverksbyråer inte kan resa som tidigare, på grund av ekonomin.

Amanda Benfell vill inte gå in på hur många svenskar som har anmält sig, men berättar att det kommit anmälningar från hela Europa, men även från Thailand och USA.

Enligt Pia Grahn Brikell är intresset för Eurobest stort bland svenska byråer.

– Det är proportionerligt stort. Även från andra nordiska länder är intresset stort, liksom från Baltikum och Ryssland, säger hon.

Biljetterna till Eurobest-festivalen kostar 899 euro, motsvarande cirka 9 300 kronor. För den som nappar på erbjudandet om extrabiljetter, kostar de 295 Euro plus moms, cirka 3 000 kronor exklusive moms.

Per Torberger

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.