Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Forsman & Bodenfors visar distans i rekryteringsannons för Sveriges Annonsörer

Publicerad: 5 december 2018, 13:31

I dagens upplaga av Dagens industri har intresseorganisationen köpt en helsidesannons med rubriken: "Sveriges Annonsörer söker en vd som fattar att Åkestam borde göra den här annonsen i stället för F&B", annonsen är framtagen av Forsman & Bodenfors.


Ämnen i artikeln:

ReklambranschenPrintSveriges AnnonsörerReklamForsman & Bodenfors

Sveriges Annonsörer är mitt uppe i rekryteringsprocessen av Anders Ericsons efterträdare sedan medlemsorganisationens vd avgick i höstas efter 19 år på posten. I onsdagens printupplaga av Dagens industri går intresseorganisationen ut med en helsida som en del av jakten och kan ses som en variant på ett öppet brev eller en kravspecifikation direkt riktad mot kandidaten.

Annonsen hänvisar medvetet till flera interna branschdiskussioner och branschpersonligheter med formuleringar som:

"Om du skulle passa för jobbet har du insett ingen du möter riktigt vet vad de håller på med utom David Orlic och att alla jobbar hårt för att dölja det."

..

Men också andra slutsatser:

"Vidare är det bra om du noterat att företag har svårt att närma sig meme-kulturen är bekant med uttrycket loggofest och kan branschen så bra att du inte hade gett det här jobbet till oss på F&B utan till Åkestam som tyvärr råkar vara bäst på print just nu"

Annonsen är framtagen av Forsman & Bodenfors.


Fram till i dag har Sveriges Annonsörers förbundsjurist Tobias Eltell varit tillförordnad vd för organisationen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.