Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Forsman har en unik förmåga”

Publicerad: 18 april 2012, 07:29

Guldäggets scoreboard talar sitt tydliga språk om F&B:s dominans.

Volvo Personvagnar tog hem storslam i kategorin Tidningsannonsering. Två kampanjer från Forsman & Bodenfors gav både Silver och Guldägg. Det har inte hänt sedan 1994.

Ämnen i artikeln:

Guldägget 2012Forsman & Bodenfors

FH

Fredrik Hazén


Resume.se fick en pratstund med  Bengt Junemo som är reklamchef på Volvo Personvagnar under galan igår kväll.  Han var inte med 1994 och är mycket glad idag.
– Det känns fantastiskt. Sist vann vi med Volvo 850.

Vad betyder det att vinna ett guldägg?
–  Affärsnytta. Vi är det enda bilmärke som finns bland vinnarna i år och att vår kommunikation är prisbelönt innebär en konkurrensfördel. Att vi får ett silverägg också gör det inte sämre.

Guldägget är ju en tävling i kreativitet, kan man tävla i det?
– Njae. Det kan man väl inte tävla i men, men kan mäta affärsnytta. Det här är en bekräftelse att folk reagerar på vår kommunikation.

Berätta lite om kampanjen som vunnit?
– Det hela började 2009. Då fanns det uppgifter om att våra bilar inte var speciellt bränseleffektiva, vilket var helt fel. Vi tog fram ett kampanj som hette "Gröna siffror" och annonsen som vann nu var en av de sista i den kampanjen.

Antar att ni är nöjda med F&B?
–  Otroligt nöjda. Jag har jobbat med många reklambyråer och Forsman har en unik förmåga att göra det man presenterar konkret. De förstår och översätter snygga presentationer och affärsstrategier till kommunikation som skapar affärsnytta. Det är deras stora styrka.

Hur skall du fortsätta kvällen, blir det efterfest?
– Jajamensan, jag ska festa så länge jag orkar!

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev