Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Första närbilden på Lisbeth Salander

Publicerad: 2 december 2008, 16:10

Lisbeth Salander, Mikael Blomkvist, Erika Berger – så ser de ut i filmen. Här är teaserkampanjen för ”Män som hatar kvinnor”. – Vi ville inte göra någon vanlig bioaffisch, säger Pia Grünler, chef för filmdistributionen på Nordisk Film.


Den 27 februari är det biopremiär för Stieg Larsson-deckaren ”Män som hatar kvinnor”.

Nu kommer teaserkampanjen med extrema närbilder där Millenium-trilogins fans får en försmak av hur huvudkaraktärerna kommer att se ut på vita duken.

– Det är som titthål in i visualiseringen av Stieg Larsson-universum. De flesta som läst boken har en stark egen bild  av hur det ser ut. Nu vill vi släppa lite i taget hur karaktärerna ser ut i filmen, säger Pia Grünler.

Reklamen går i alla nordiska länder och huvudkampanjen släpps runt jul.

– Vår ambition har varit att göra något som sticker ut, något som är annorlunda Det här är ett nytt sätt att kommunicera film – det är ingen vanlig bioaffisch. På det här sättet hoppas vi hålla intresset vid liv. Det är väldigt snygga bilder och vi är väldigt nöjda, säger Pia Grünler.

Kampanjen är gjord av art directorn Philip Einstein Lipski. Fotograf är Ricky Molloy.

”Män som hatar kvinnor" har biopremiär i Sverige och Danmark den 27 februari. Premiären i Norge är den 18 mars, och den 27 mars går filmen upp i Finland.

Nordisk Film är distributör och Yellow Bird är produktionsbolag för filmen.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.