söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Försvarsmaktens hyllning till Pride väcker känslor

Publicerad: 1 augusti 2017, 06:46

Försvarets bild som hyllar Pride.

Försvarsmaktens ställningstagande för allas lika värde inför Pridefestivalen har väckt känslor på Facebook. Bilden har både fått ta emot ilska och hyllningar.

Ämnen i artikeln:

ReklambyråerFacebookVoltPrideFörsvarsmakten

FT

Fredrik Thambert


Ett par grova militärkängor med regnbågsfärgade skosnören. Ett lika enkelt som tydligt statement inför Pridefestivalen i Stockholm: Försvarsmakten ser det som sin roll att försvara alla – oavsett sexuell läggning.

"Din rätt att leva hur du vill, som den du vill och med vem du vill – är vår uppgift att försvara. Och vi är beredda att ge allt för att göra det" skriver de i en kommentar till bilden.

I skrivande stund har Facebook-posten fått över 2000 reaktioner. Den överväldigande majoriteten är positiva medan 35 personer har valt att ge den en "arg" emoji. I kommentarsfältet finns ett gäng syrliga passningar. Bland annat:

"Ni ska vara krigare, har ni glömt det i regnbågsdimman?" och "Tycker Ni som myndighet bör spara PR pengarna och lägga dessa på den Svenska skolan".

Försvarsmakten får också ett gäng hyllningar i stil med "Bra jobbat" och "Ännu en fantastiskt fin kampanj för mänskliga rättigheter".

Försvarsmaktens personaldirektör Klas Eksell förklarar för Expressen att de fick ta emot hat även vid fjolårets pridefestival.
– Tyvärr ser vi, och det såg vi även förra året, att vi får sådana här reaktioner när vi tar ställning och kommunicerar med fokus på Pride. Men vi ger inte upp för det, säger han till tidningen.

Försvaret har det senaste året gjort flera kampanjer på temat att stå upp för svenska värderingar som frihet och tolerans. Byrån som ligger bakom är Volt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev